Hvem lyver du for?

Aktiv ferie – eller hvad?

Hvorfor stæse rundt, når man er taget i sommerhus for at slappe af? For afslapning er jo ikke det samme som løbeture og ture i fitnesscenter – eller hvad?

Jeg holder lige nu ferie i sommerhus i Nordjylland. Her er pragtfuldt, vejret er rimeligt og selskabet godt. Og jeg har opdaget, at det der med motion, det er ikke kun noget, jeg har lyst til derhjemme, fordi jeg “skal”. Jeg har rent faktisk lyst til at bevæge mig. Jeg får løbet ture, jeg går ture med hunden og jeg har også været i fitnesscenter.

Når jeg i perioder har bildt mig selv ind, at jeg var sådan en, der motionerede, har jeg altid motioneret, når jeg var heroppe. På en eller anden måde er det bare nemmere at snøre løbeskoene, når man er her. “Feriemotion” vil jeg kalde det – for det varede jo som regel ikke ret meget længere end ferien!

Vores sommerhus ligger lige ved siden af et stort aktivitetscenter, hvor man kan dyrke alle mulige former for sport, og her har jeg været ovre i deres (veludstyrede) fitnesscenter at træne. De har super gode maskiner, og løbebånd, crosstrainer og stepmaskine står alle, så man kan se ud over Vesterhavet, mens man sveder sig i gennem cardiotræningen/opvarmningen.

Selv lagde jeg ud på crosstraineren, trænede maskiner og sluttede også på crosstraineren. Der var flere andre, der trænede derovre – et par kvinder på min egen alder, som squattede, lavede lunges og anden funktionel træning, men der var også en del feriemotionister – lidt tunge, lidt usikre på maskinerne og lidt flagrende i det hele taget. To minutter på løbebånd, to minutter på romaskine, et minut i maskine, to minutter på løbebånd osv. Den bedste motion er den man får lavet, og jeg tænkte meget på mig selv og min manglende motion (i maaaange år), mens jeg observerede de andre.

Jeg kørte stille og roligt mit træningsprogram i gennem, og jeg var simpelthen så stolt, da jeg gik hjem fra centeret. For JEG GJORDE DET! Jeg fik motioneret! Jeg er ikke “bare” feriemotionist – for jeg glæder mig til at komme hjem at danse med Lærke, svede med Ann-Marie, stønne med Karina og alle de andre fantastiske instruktører i Kroppens Hus! Jeg ved ikke, om jeg glæder mig til at se Ida (min træner) – for måske har jeg ikke tabt de fem kilo, jeg sagde, jeg ville tabe. Men jeg har motioneret og været glad for det!

15011568622_819e6cf47f_b

2

  • Jeannine

    Atter skøn, motiverende og bekræftende at læse, bekræftende for at endelig selv komme i gang og få den slatne krop til at blive fit og lækker som om man var en på 30.
    Motion er på en måde forbundet med smerte for mig, og jeg tror at det nok kunne skyldes idræt og gymnastik, som det bliver dyrket i skole, eller en eller anden følelse af afmagt, som er forbundet. Hvorfor f… er det blot så svært at få taget sig sammen? Tak for din blog, det er smukt og giver mig mod, håber at jeg efter nogle flere af dine indlæg så selv kommer i gang med at snøre bånd på skoene for at komme ud…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • sinerosenkrantzlindegaard

      Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes for dig. Det er altid svært i begyndelsen. ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem lyver du for?