Åh nej - det er sommer!

Endelig fandt jeg hende

Jeg har i mange år været ked af, hvordan jeg så ud.

– Ja, men hvis man vil tabe sig, så må man jo bare spise mindre end man forbrænder!

Jeg er SÅ træt af at høre den kommentar. I virkeligheden er der ikke så mange, der har sagt det direkte til mig, men det er en opfattelse, man møder jævnligt. At overvægtige “bare” skal tage sig sammen!

Det er altså ikke så nemt at tage sig sammen. Det kræver ændring af vaner, som højst sandsynligt skyldes, at der er nogen ting, som er rigtig svære.

Jeg har forsøgt mange forskellige ting for at tabe mig.

For cirka 15 år siden gik jeg hos De Danske Vægtkonsulenter, hvor jeg tabte 18 kilo. Alt min mad blev vejet, og jeg bagte kager med mayonnaise og skummetmælkspulver. – Jeg tog alle kiloene på igen, da jeg blev gravid med vores første barn.

Efter en årrække, hvor vi fik vores børn, og hvor jeg ikke gjorde andet for at tabe mig, end at drikke Cola Light og løbe en gang om måneden, tog jeg sidst i 2013 en beslutning om, at jeg ville tabe mig. Jeg var godt klar over, at jeg var nødt til også at fokusere på det psykiske, og derfor begyndt jeg at gå til coach.

Jeg havdet et fantastisk halvt år, hvor jeg virkelig fik flyttet mig selv psykisk, og hvor jeg fik stor støtte fra min coach. Jeg tabte mig også 25 kg – denne gang ved at træne og leve efter Anne Bechs principper. Jeg var høj over den succes, jeg oplevede. Tøjet blev større og større, og smilet bredere og bredere. Jeg havde luget stort set alle kulhydrater ud af min kost – rørte ikke frugt, mælkeprodukter, brød, kartofler, pasta, ris og så videre – og det fungerede! Sommeren 2014 var vi på en ferie, hvor jeg allerede hjemmefra havde besluttet, at jeg ikke ville leve kulhydrat-frit. Desværre betød det, at jeg aldrig kom tilbage på sporet igen, og langsomt men sikkert tog jeg alle kiloene på igen – og lidt til.

I november 2016 så jeg et opslag på Facebook. Der stod at, “Vægttabsholdet “Kost & Krop” er til dig, der ønsker et varigt vægttab”. Det fangede min interesse, og jeg skrev til Ida, som står bag holdet. 2. januar startede jeg på holdet, og nu har jeg tabt næsten 20 kg.
Ida kom ind i mit liv, lige da jeg havde allermest brug for hende. Hun kigger strengt på mig, hvis jeg ikke laver nok til træning, hun griner af vores (dårlige) vittigheder, hun kommer med gode råd, og hun stiller skarpe spørgsmål, hvis jeg ikke har tabt mig nok, når jeg er til vejning.
Jeg har motioneret mig ned i vægt. Har fundet glæde ved at bevæge mig. Har egentlig ikke spist SÅ meget anderledes end tidligere, men har dog skåret mængden af søde sager, chips og snacks drastisk ned. Men jeg spiser stadig kartofler, pasta og ris, og jeg tillader stadig mig selv at spise slik, kage og chips – men i ganske små mængder, og kun ved ganske særlige lejligheder.
Jeg elsker mit “nye” liv. Jeg elsker min mad. Jeg elsker min træning. Og jeg elsker det overskud, jeg har fået.

Jeg kan ikke anbefale Kost & Krop nok! Ida er fantastisk, og jeg er så glad for, at jeg endelig fandt hende.

rosie_og_rubjerg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Åh nej - det er sommer!